Akateeminen mieskuoro Psaldo: linkki

KAI MAAR KANTTORIN POIKA LAULAA OSSAAEi minulla suinkaan heti alakansakoulussa ollut kymppiä laulussa, mutta jossakin vaiheessa, melko varhain, se laulaminen alkoi sujua. Joskus pikkupoikana, kun isällä oli kova flunssa, tuurasin häntä laulamalla kirkon urkulehteriltä virsiä hänen sijastaan, mutta hänen säestyksellään tietenkin. Sitten olin hänen kirkkokuorossaan ja nuorisokuorossa, mutta murrosiässä se toiminta alkoi vähän hävettää ja niin laulaminen jäi moniksi vuosiksi.
Ollessani sitten töissä SOK:ssa, sen lähes aristokraattisen historiallisessa pääkonttorirakennuksessa Vilhonkadulla, tuli eräs työtoverini houkutelleeksi minut Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajiin, eli KYL:ään. Siitä alkoi lauluharrastus, joka on jatkunut muutamin katkoksin jo yli kolme vuosikymmentä.
KYL kehittyi vuosien mittaan yhä vain taitavampien johtajien opastuksella ja saattamana taiteelliselta tasoltaan aivan kelpo mieskuoroksi. Sen riveissä tuli matkustelluksi ympäri maailmaa ja monet konserttilavat ja muutkin nähtävyydet tuli nähdyksi.
Aikanaan sitten KYL nuorensi rivejään ja me vanhemmat veteraanit saimme väistyä. Seurasi pieni tauko, mutta entiset kuoroveljet saivat vielä houkutelluksi vastaperustetun Akateeminen mieskuoro Psaldon toimintaan mukaan. Tutussa porukassa laulaminen on ollut hyvä ja antoisa harrastus tämänkin kuoron riveissä.
Eräs työtoverini totesi, kuultuaan tästä harrastuksestani, että onhan siinä ainakin se positiivinen puoli, että on sen aikaa poissa kaikesta pahanteosta ja hän kyllä oli siinä aika oikeassakin.

Lappeenrannan laulukilpailuissa 1982

Ludvigshafenissa Kullervoa esittämässä 2005